Foz
AMariñaXa
O Ría de Foz proclámase campión galego Sub 12 por equipos no Campionato de Cross que se celebrou en Pobra do Caramiñal
Club Atletismo Ria de Foz Campionato Galego de Cross Pobra Caraminal 1
7 Feb 2022

O Club de Atletismo Ría de Foz participou con case 50 atletas no Campionato Galego Federado de Cross con 45 atletas das categorías inferiores e 3 atletas máster.

Celebrouse na Pobra do Caramiñal este domingo día 6 de febreiro e converteuse nunha das expedicións máis numerosas dos clubs galegos.

Destacaron os resultados do club focego no que Miguel Diz, sub 12, conseguiu un 5º posto; Lucas García, sub 16, o 6º posto, e Helena Celada, sub 18, 8º posto.

No tocante a equipos sub 12 masculino, foron os campións galegos o que lles da o billete directo para o campionato de España. O equipo estaba composto por: Miguel Diz, Adrián Villapol, Iago Rodríguez, Xabier Diz, Iago Balseiro, Guillermo Pardiñas e Nicolás Pardiñas.

O feminino levou o 4° posto no equipo sub 14 cun equipo composto por: Marina García, Alba Iravedra, Lucía Gonzalez, Lara González, Antía Fernández, Ainhoa Souto, Azahara De la Peña e Paula Manín.

Por outra banda, o club tamén estivo representado na proba máster, que se desputou na sesión de tarde, coa participación de tres atletas: Carla Trillo, Óscar Buján e Marcelo Lanza.

Carla ocupou o 5° posto da xeral e o 4° posto da súa categoría, M35; Óscar tivo que retirarse a falta dunha volta por lesión, e Marcelo foi o 7° da xeral e obtivo o 6° posto da súa categoría, M45.